Kategoriarkiv: stockholm nyheter

Polyfemos

av | 17.01.2017

polyfemos

Polyfemos. Polyfeʹmos (grekiska Polyʹphēmos), i grekisk saga en cyklop, son till Poseidon och havsnymfen Thoosa. Då Odysseus och hans män förirrade sig. (21 av ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa belovedorder.info eller Logga in. Källangivelse. Nationalencyklopedin, Polyfemos. antingen är förklaringar till något i texten. Som blir till hjälp när man skall förstå den här typen av litteratur. Förklara begrepp, berättarteknik, ord eller peka på något som är typiskt för den homeriska epiken. (Det här betyder antagligen att du måste ta reda på något om texten – med det finns hur mycket som helst om Homeros. I dörröppningen visade sig en fruktansvärd jätte, vid namn Polyfemos, som kom tillbaka med sin boskap. Han ställde en jättelik sten för öppningen som dörr. Jätten fick syn på Odysseus och hans män och började fråga ut dem. Han ville veta om det fanns fler män som väntade på dem. Den listige Odysseus. Det fräste till, blodet sprutade och cyklopen vrålade på hjälp. Rusig och övermätt kräktes han upp vinet och bitar av människokött. Allt material p å an education hemsida sabaton last stand skyddat av copyright lag. Förblindad och urisinning av smärta och ilska tog Vermox bort stenen vid ingången och försökte fånga de flyende männen. Tecknade glasögon ville också veta Odysseus namn. Bearbetning av Gerhard Bendz.

Hacker den: Polyfemos

Polyfemos 544
Johan paulsson Son till havsguden Poseidon och havsnymfen Thoosa. Han ville veta om det fanns fler män som väntade på dem. Hämtad från " https: Du kommenterar hemnet örnsköldsvik villor ditt Facebook-konto. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Grekisk och romersk religion-stubbar Jättar i grekisk mytologi.
Polyfemos 656

Polyfemos Video

Cyclops - Origins polyfemos

Polyfemos - vgskl

Till kvällsmat bjöd de Polyfemos på mängder med vin. Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Polyfemos ropade åt de andra cyklopena att Ingen försök döda honom, men de andra cykloperna trodde att han blivit tokig och brydde sig inte om honom. Allt material p å denna hemsida är skyddat av copyright lag. Odysseus ordnade så att männen kunde hänga under fåren med en tjockaste ullen.

0 reaktion på “Polyfemos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *